Teatershow

Ett utökat labb som startar redan innan Kulturkarnevalen där vi tillsammans skapar en teatershow som kommer att spelas på Kulturkarnevalen.

 

Tycker du om att uppträda, spela teater, dansa eller kanske sjunga? Då ska du komma med och göra Kulturkarnevalsshow! Under tre veckoslut i höst och under Kulturkarnevalen kommer vi tillsammans att skapa en teatershow som kommer att spelas för alla deltagare på  jubileumskarnevalen i november.

Vi kommer tillsammans att hitta på och göra manuset och materialet till showen under de tre första veckosluten. Allt skapas tillsammans och beroende på deltagarnas styrkor och intressen. Så om du tycker om att uppträda så är det här din chans att komma med och göra något riktigt häftigt! Vi kanske kommer att göra talscener, korta monologer, fysisk teater, dansnummer, sångnummer eller varför inte akrobatik? Du bestämmer!

Med hjälp av improvisation och teaterövningar kommer vi att skapa innehållet under de tre veckosluten, du behöver inte ha någon direkt tidigare erfarenhet men det är väldigt bra om du tycker om och har stått på en scen tidigare.

Datum

Helg 1: 16-18.9

Helg 2: 14-16.10

Helg 3: 28-30.10 

Kulturkarnevalen 10-13.11

Videopresentation

När du anmäler dig vill vi att du skickar in en kort videopresentation på dig själv. Det kan vara en kort video filmad med mobiltelefon där du berättar om vem du är, med vad du uppträtt tidigare och vad du tycker är roligt med teater/att uppträda. Din video behöver vara inskickad till info@kulturkarnevalen.fi senast den 31 augusti.

Lina Johansson leder teatershowslabbet. Lina är scenkonstpedagog, skådespelare och musiker. Lina har undervisat och spelat teater, komponerat musik för teater och regisserat. Tidigare har Lina jobbat med allt från komedier till post-dramatisk teater och musikal. Så oberoende om du vill göra en superdramatisk scen eller ett nummer där vi sjunger och dansar så kan Lina hjälpa dig!

TA MED DIG: Kläder som du kan röra dig i och känner dig bekväm i. Innan första träffen ska du göra en lista med tre saker, teman eller kanske musik, dansrörelser eller dikt/låttext som du skulle vilja ha med i showen.

LABBLEDARE: Lina Johansson

PLATSER: 12

Labbet är i samarbete med Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU

 

Bubble character