On Tour

Jubileumsåret till ära åker Kulturkarnevalen ON TOUR! 

 

Vi vill erbjuda roligt program året om runtom i Svenskfinland!  

Håll upp ögonen och öronen för kommande On Tour program nära dig, mer info om höstens skolturné kommer snart!

 

ON TOUR 2022
25.3 Karnevalsdag i språkbadsskolan i Sibbo
6-8.5 Kulturkarnevalen On Tour i Uleåborg
Vecka 34-37 Skolturné med regionala popups runtom i Svenskfinland!
16-18.9 Första Teatershow träffen
Teatershow - Anmälan stänger 31 augusti!

Teatershow

Ett utökat labb som startar redan innan Kulturkarnevalen där vi tillsammans skapar en teatershow som kommer att spelas på Kulturkarnevalen.


Tycker du om att uppträda, spela teater, dansa eller kanske sjunga? Då ska du komma med och göra Kulturkarnevalsshow! Under tre veckoslut i höst och under Kulturkarnevalen kommer vi tillsammans att skapa en teatershow som kommer att spelas för alla deltagare på  jubileumskarnevalen i november.

Vi kommer tillsammans att hitta på och göra manuset och materialet till showen under de tre första veckosluten. Allt skapas tillsammans och beroende på deltagarnas styrkor och intressen. Så om du tycker om att uppträda så är det här din chans att komma med och göra något riktigt häftigt! Vi kanske kommer att göra talscener, korta monologer, fysisk teater, dansnummer, sångnummer eller varför inte akrobatik? Du bestämmer!

Med hjälp av improvisation och teaterövningar kommer vi att skapa innehållet under de tre veckosluten, du behöver inte ha någon direkt tidigare erfarenhet men det är väldigt bra om du tycker om och har stått på en scen tidigare.

Datum

Helg 1 16-18.9

Helg 2 14-16.10

Helg 3 28-30.10 

Kulturkarnevalen 10-13.11

Anmälan och förfrågningar

Deadline för labbanmälan till Teatershow-labbet är en 31.8 till [email protected]

Videopresentation

När du anmäler dig vill vi att du skickar in en kort videopresentation på dig själv. Det kan vara en kort video filmad med mobiltelefon där du berättar om vem du är, med vad du uppträtt tidigare och vad du tycker är roligt med teater/att uppträda. Din video behöver vara inskickad till [email protected] senast den 31 augusti.

Lina Johansson är scenkonstpedagog, skådespelare och musiker. Jag har undervisat och spelat teater, komponerat musik för teater och regisserat. Tidigare har jag jobbat med allt från komedier till post-dramatisk teater och musikal. Så oberoende om du vill göra en superdramatisk scen eller ett nummer där vi sjunger och dansar så kan jag hjälpa dig!

TA MED DIG: Kläder som du kan röra dig i och känner dig bekväm i. Innan första träffen ska du göra en lista med tre saker, teman eller kanske musik, dansrörelser eller dikt/låttext som du skulle vilja ha med i showen.

PLATSER: 12

LABBLEDARE: Lina Johansson

Uleåborg 6-8.5

Kulturkarnevalen On Tour i Uleåborg 

Omkring 100 ungdomar deltog i Kulturkarnevalen on Tour - Uleåborg i Svenska Privatskolan i Uleåborg. Deltagarna var från både Uleåborg och från olika orter i Svenskfinland. Det fanns nio olika labb. Därtill ordnades ett lärarlabb med temat  jämställdhets- och likabehandlingsfrågor. 

Kulturkarnevalen on Tour gästades av skådespelaren och dansaren Dennis Nylund och rapartisten Jesse P.

I Uleåborg ordnades följande labb:

Hip Hop med Julian Owusu

Rap med Jesse P

Speldesign med Ludvig Sandbacka

Remake med Sara Sundqvist

Graffiti med Jon Gredmark

Improteater med Katja Lehtola

Bakning med Toni Rautakoski

Foto med Linnéa Isaksson

Hapkido med Erik Högland

Graffiti
Improteater
Kulturkarnevalsdag Sibbo 25.3

Kulturkarnevalsdag i Leppätien koulu i Sibbo

Jubileumsåret till ära ville Kulturkarnevalen göra en extra satsning på språkbadselever, så i samarbete med språkbadsskolorna i Sibbo ordnades för första gången en Karnevalsdag i Leppätien koulu. 

Karnevalsdagen riktade sig till elever i årskurs 5-6 i Leppätien koulu och språkbadsklasserna 7-9 vid Kungsvägens skola.

Under karnevalsdagen ordnades 7 intressanta labb:

Kreativt skrivande med Linda Sundberg

Trolleri med Robert Jägerhorn

HULLER OM BULLER! Improvisation med Jacintha Damström

Stagefighting med Elias Edström

Smycke med Maria Westermark

Musik - Puls och rytm med Thomas Thörnroos

Streetdans med Netta Rekomaa

Stagefighting labbpresentation I Sibbo
Smyckeslabbet utställning i Sibbo

 

 

Figur 7