Drag

Draglabbet är ett skådespelarlabb där deltagarna får spela en mans- eller kvinnokaraktär, som hen själv hittar på och utvecklar tillsammans med ledarna. 

Deltagarna kommer att jobba i två olika grupper. Den ena gruppen med fokus på dragking och den andra på dragqueen. 

I dragking får du skapa en manskaraktär och testa på hur det är att vara dragking och samtidigt lära känna de andra dragkingarna.Vi jobbar med allt från klädsel och att limma skägg till kroppsspråk och personlighet.

I dragqueen får du genom skådespeleri skapa en egen queenkaraktär. Det kan vara en glittrig catwalkqueen eller en realistisk kvinnokaraktär, helt enligt ens egen fantasi. Vi jobbar med improvisation, musik och diskussion i en trygg miljö. Vi övar att gå i klackskor, testar på smink och olika feminina uttryck. 

Vi undersöker hur vi definierar  ”maskulint” och ”feminint” och leker med stereotypier. Genom teaterövningar utforskar vi tillsammans. Alla idéer och figurer är välkomna!  Draglabbet avslutas med en show där dragarna får visa vad de går för!

Draglabb

Labbledarna Sonja och Joanna är skådespelare i gruppen Blaue Frau www.blauefrau.com. De har spelat dragkings bland annat i TV-serien Micke & Steffe show, som finns på Yle Arenan samt i många olika dragkingshower. De har undervisat i drag sedan 2001. Kim är skådespelare, sångare och dragartist. Hans dragkaraktär Madame De La Menopaux har uppträtt på scener i Finland och Europa. 

LABBLEDARE: Sonja Ahlfors, Joanna Wingren och Kim Gustafsson

PLATSER: 16

TA MED DIG: Kulturkarnevalen sänder mera info om vad du ska ta med dig.

Bubble character